چرا هیچ غذایی به رنگ آبی نیست؟
ساختن رنگ آبی در طبیعت بسیار دشوار است. توناژهای مختلف رنگ آبی خاصیت قلیایی دارند و متابولیسم و یا سوخت و ساز بدن اغلب گیاهان و جانوران کره زمین تا حدودی خاصیت اسیدی دارند. در اندک گیاهانی هم که گلهای آبی رنگ میدهند، این رنگدانه تنها در گلبرگها به چشم میخورد و در خاکهای اسیدی و زمانهای مختلف سال این رنگ به ارغوانی و یا صورتی تغییر پیدا میکند. برای نمونه، در برخی کشورها میوه خاصی به نام Blueberry (قرهقاط) کشت میشود که در ظاهر آبی رنگ است اما در حقیقت ارغوانی و یا نیلی است هرچند پوشش سفید رنگ و پودری شکل روی میوه باعث میشود که آبی به نظر بیاید. همانطور که در ابتدای متن نیز گفته شد، حیوان آبی رنگ هم وجود ندارد و چنانچه با این حیوان آبی رنگ در طبیعت برخورد کردید بدانید که علت پولکها و یا فلسهای روی بدن آن جانور است که نور را به قسمتهای آبی طیف نور پراکنده میکند. به خاطر اینکه رنگ آبی در طبیعت بسیار نادر است، غذاهایی که به این رنگ هستند نیز در نظر انسان بدمزه و نامطبوع جلوه میکنند و در مقابل میوههای قرمز، خوشمزه و اشتها آور جلوه مینمایند.
تفکر ابداعی شامل:
1. تفکر سیستمی
2. تفکر تکاملی
- تفکر با توجه به قوانین است. برای دانستن و استفاده از قوانین سیستم توسعه
- شناسایی و گسترش الگوهای سازگار
3. فکر کردن را از طریق شناسایی و حل و فصل تناقضات
4. مدل سازی
- ساختن مدل برای حل مسائل ابداعی
5. تخیل خلاق
6. استفاده از منابع
ششم مرداد ماه روز ملی کارآفرینی گرامی باد
روز
ملی کارآفرینی را به تمام کارافرینان پر تلاش کشور عزیزمان تبریک و خسته
نباشید می گویم و امیدواریم که بستر تلاش های با ارزش آنها روز به روز
مناسبتر شود .
در زیر ، لیستی از برخی از وب سایتهای فعال در زمینه ی کارآفرینی آمده است ، شاید برای شما مدیران و کارآفرینان بتواند مفید باشد :
ماهنامه کار آفرین ناب
http://karafarinenab.ir/index.php
خانه کارافرینان ایران
راهنمای عملی کارآفرینی در ایران
طرح تجاری
سایت فرصت ، خلاقیت و کارآفرینی
بانک اطلاعات کارآفرینی
http://www.karafarini.gov.ir/news.php
بانک اطلاعات مدرسین کارآفرینی
http://www.modiriran.ir/karafarini
دفتر توسعه کارآفرینی زنان
دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران
انجمن زنان مدیر کارآفرین
بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان
مدرسه کارافرینی اجتماعی پرتو
مدرسه کارآفرینی خورشید
لیوان های خوراکی لولیور (LOLIWARE)
لولیور (LOLIWARE) مجموعه ای هیجان انگیز از لیوان های خوراکی با طیفی از رنگ ها و طعم دهنده های طبیعی است. این لیوان ها از مواد کاملاً گیاهی و بهداشتی ساخته شده اند و جایگزین مناسبی برای لیوان های یکبارمصرف هستند. با این لیوان ها از ضایعات پلاستیکی جلوگیری می شود.
فیبوناچی کبوتران
اعداد فیبوناچی (اعداد طلایی): دنباله ای از اعداد که 2 جمله اول آن 1 هستند و هر جمله از حاصل جمع دو جمله ی قبل خود به دست می آید دنباله ی اعداد فیبوناچی نامیده میشود: .... 1,1,2,3,5,8,13,21,34
در تصویر زیر کبوتران با فاصله فیبوناچی از هم فاصله گرفته اند!
اعداد فیبوناچی کاربردهای زیادی در طراحی، معماری و...دارند.
آماده سازی قبل از پرواز
فرودگاه ساکرامنتو (Sacramento airport) در ایالات متحده. پوشش کف با تقلید از نمای زمین از یک هواپیما
معرفی کتاب
عنوان کتاب : ۴۰ اصل ابداعی TRIZ برای نوآوری
نگارنده: مهندس مهدی بصیرزاده – کارشناس ارشد مدیریت صنایع
ناشر : شرکت خدمات علمی صنعتی تهران
تعداد صفحات : ۳۸۰ صفحه
چاپ اول: دی ماه ۱۳۹۰
سرفصل مطالب | |
عنوان | صفحه |
TRIZ مقدمه ای بر نظریه حل ابتکاری مسئله | ۱۱ |
شرح ۴۰ اصل ابداعی TRIZ همراه با مثال های کاربردی | ۲۱ |
اصل ۱ – جداسازی یا تقسیم کردن | ۲۱ |
اصل ۲ – استخراج | ۳۰ |
اصل ۳ – کیفیت موضعی | ۴۰ |
اصل ۴ – عدم تقارن | ۵۰ |
اصل ۵ – ترکیبکردن / ادغام کردن | ۵۶ |
اصل ۶ – جامعیت | ۶۴ |
اصل ۷ – تو در تو بودن | ۷۲ |
اصل ۸ – جبران وزن یا عامل تعادل و توازن | ۷۶ |
اصل ۹ – مقابله پیشاپیش | ۸۶ |
اصل ۱۰ – کنش پیشاپیش / عمل قبلی/ اقدامات اولیه | ۹۴ |
اصل ۱۱ – حفاظت پیشاپیش | ۱۰۰ |
اصل ۱۲ – هم پتانسیلی | ۱۰۷ |
اصل ۱۳ – معکوس کردن | ۱۱۳ |
اصل ۱۴ – انحنا دادن / کروی کردن | ۱۲۰ |
اصل ۱۵ – پویایی | ۱۲۵ |
اصل ۱۶ – عملکرد ناقص یا جزیی، بیش از حد یا مازاد | ۱۳۰ |
اصل ۱۷ – حرکت به بعدی جدید / تغییر تعداد بعدهای جسم | ۱۳۸ |
اصل ۱۸ – لرزش/ارتعاش مکانیکی | ۱۴۴ |
اصل ۱۹ – عملکرد دوره ای (عمل تناوبی) | ۱۴۸ |
اصل ۲۰ – تداوم کنش مفید | ۱۵۴ |
اصل ۲۱ – حمله سریع یا در رفتن | ۱۶۱ |
اصل ۲۲ – تبدیل ضرر به سود | ۱۶۶ |
اصل ۲۳ – باز خورد | ۱۷۲ |
اصل ۲۴ – واسطه تراشی (واسطه / میانجی) | ۱۸۰ |
اصل ۲۵ – خودیاب / خدمت دهی به خود | ۱۸۷ |
اصل ۲۶ – کپیکردن / نسخه برداری | ۱۹۳ |
اصل ۲۷ – یکبار مصرفی یا استفاده از جسم ارزان قیمت با عمر کوتاه | ۱۹۷ |
اصل ۲۸ – جایگزینی سیستم مکانیکی | ۲۰۱ |
اصل ۲۹ – استفاده از ساختار پنوماتیک یا هیدرو لیک | ۲۰۹ |
اصل ۳۰ – غشاء یا پرده های انعطاف پذیر (لایه ها یا پوستههای نازک) | ۲۱۴ |
اصل ۳۱ – استفاده از مواد متخلخل | ۲۱۹ |
اصل ۳۲ – تعویض رنگ | ۲۲۴ |
اصل ۳۳ – همجنس و همگنکردن | ۲۳۱ |
اصل ۳۴ – مردود کردن و باز سازی یا تولید مجدد قطعات | ۲۳۷ |
اصل ۳۵ – تغییر پارامتر | ۲۴۸ |
اصل ۳۶ – تغییر یا انتقال فاز | ۲۵۳ |
اصل ۳۷ – انبساط حرارتی | ۲۵۹ |
اصل ۳۸ – استفاده از اکسید کنندههای قوی | ۲۶۲ |
اصل ۳۹ – محیط بی اثر | ۲۶۸ |
اصل ۴۰ – مواد مرکب | ۲۷۳ |
ضرب المثل های فارسی از منظر چهل اصل TRIZ | 278 |
قوانین و اصطلاحات فوتبال از نگاه خلاقانه (TRIZ) | 301 |
آینده پژوهی فناوری تا سال ۲۰۶۰ از طریق TRIZ | 347 |
پیوست ۱- شرح چهل اصل نوآوری نظام یافته (TRIZ) | 349 |
پیوست ۲- ماتریس تناقضات وشرح پارامترهای فنی در آن | ۳۶۳ |
منابع مفید اینترنتی در زمینه TRIZ در جهان | ۳۷۹ |
توضیحات :
در کتاب مذکور به کاربردهای اصول چهل گانه مهندسی خلاقیت (TRIZ) به همراه بیش از ۷۰۰۰ مثال کاربردی در رابطه با فناوری و صنعت، سخت افزار ، ساختمان و دکراسیون داخلی ، نرم افزار ، مدیریت کیفیت، مدیریت خدمات مشتریان، مدیریت کسب و کار ، مدیریت منابع انسانی، مدیریت آموزشی، مدیریت مالی، حسابداری و بانکداری، بهداشت، درمان و ایمنی، محیط زیست و طبیعت، کشاورزی، غذایی، دارویی و میکرو بیولوژی، ورزش ، هنر ، ادبیات، عرفان، ضرب المثل های فارسی، اصطلاحات و قوانین فوتبال و مثالهای عمومی دیگر از دنیای واقعی آشنا خواهید شد.
روش تهیه کتاب :
علاقهمندان میتوانند به منظور تهیه کتاب یا کسب اطلاعات بیشتر، با ما تماس حاصل فرمایند.
تلفن همراه نگارنده : 09125457825